Här är skolorna S vill rusta efter valet

Socialdemokraterna går till val på att fortsätta att rusta och renovera samt bygga ut förskolan och skolan. Målet är att till år 2025 göra skollokalerna i Örebro till Sveriges bäst anpassade, samt bygga förskolor och skolor i en sådan omfattning att storleken på barngrupper och klasser i de lägre årskurserna kan fortsätta att minska.

– I veckan slutar alla grundskoleelever skolan för året och sommarlovet kan äntligen börja! Jag förstår att det första de vill tänka på inte direkt är att komma tillbaka till skolan, men vi socialdemokrater tänker väldigt mycket på det. För dem, och för all personal inom skolan, vill vi fortsätta att rusta och renovera kommunens skollokaler. Det är en viktig del i ett långsiktigt arbete att också kunna öka måluppfyllelsen i skolan. För oss socialdemokrater går det före stora skattesänkningar, säger Kenneth Nilsson (S), Kommunstyrelsens ordförande och Socialdemokraternas toppkandidat i höstens val.

– Under den senaste mandatperioden har tre nya grundskolor startats och kommunledningen har fattat beslut om att bygga ytterligare två. Norrbyskolan, Vintrosaskolan, Brunnsskolan och Gumaeliusskolan har rustats rejält och byggts ut. Förrförra mandatperioden rustades bland annat Lundbyskolan och Lillåns skola 7-9. Vi vill fortsätta det medvetna arbetet så att Örebros elever och lärare får en bättre arbetsmiljö. Vi vill också fortsätta att rusta utemiljöerna för fler pedagogiska lekmöjligheter. Målet är att Örebro senast år 2025 ska ha de bäst anpassade skollokalerna i Sverige, säger Jessica Ekerbring, kommunalråd (S) med ansvar för skol- och utbildningsfrågor och ledande kandidat i valet.

Socialdemokraterna lovar att under kommande mandatperiod ska Örebro kommun och det kommunala fastighetsbolaget Futurum renovera åtminstone Tegnérskolan, Västra Engelbrektsskolan, Almbyskolan, Brickebackens skola och Wallerska skolan.