På tisdag invigs tennisbanorna på Vivallakullen

Den 19 juni klockan 17.00-18.00 inviger Örebro kommun de nya tennisbanorna vid Vivallakullen tillsammans med idrottsföreningen Simon Sportklubb och Örebro tennisklubb. Under 2019 beräknas hela Vivallakullen vara klar för invigning. Tennisbanorna är en av de första delarna i projektet som nu står färdiga.

Vivallakullen har varit i behov av utveckling och upprustning. Nu rustar kommunen upp kullen enligt de idéer och förslag de fått in genom medborgardialogen. Målet är att det ska bli en attraktiv och tillgänglig plats för alla.

“Projektet innebär förutom upprustning av tennisbanorna även upprustning av gångstigar, nya grillplatser, utegym, entréer, lekplatser, en trappa till toppen av kullen och ett landmärke i form av ett konstverk på kullens topp. Ombyggnationen pågår fram till år 2019, men redan nu invigs de nya tennisbanorna tillsammans med Simon sportklubb och Örebro tennisklubb”.

Invigning

Tennisbanorna invigs på plats den 19 juni kl. 17. Medverkar vid invigningsceremonin gör representanter från idrottsföreningarna och Örebro kommun. Kvällens aktiviteter startar cirka kl. 17.15. Det blir matchuppvisning i tennis, prova-på för barn och unga samt rundtennis.

,