S lovar ett trevligt och tryggt city – med öppet wifi och hundlekplats

“Socialdemokraterna i Örebro vill skapa ett mer attraktivt och levande city. För att åstadkomma det behöver vi skapa en stadsmiljö människor vill vara i. Det gör vi bäst genom att skapa platser där människor känner sig trygga och som uppmuntrar till möten mellan människor”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

– Att skapa ett trevligare och tryggare city gör vi bäst tillsammans med andra. Vi vill fortsätta vårt samarbete med City Örebro, fastighetsägarna och näringslivet för att skapa en stadsmiljö som örebroarna är stolta över, säger Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande och fösta namn på Socialdemokraternas lista i Örebro.

– Ett levande city är navet i ett attraktivt Örebro. Det är örebroarnas vardagsrum och i city ska alla känna sig trygga. Det ska vara den självklara mötesplatsen för de som rör sig i staden, säger Ullis Sandberg (S) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad och valledare för Socialdemokraterna i Örebro.

 Socialdemokraterna i Örebro lovar därför:

 

  • Införa öppet wifi i city.
  • Skapa fler mötesplatser i city, som till exempel hundlekplats och lekmiljöer.
  • Öka tryggheten i city, med stärkt samverkan, fler väktare och bättre belysning.
  • Göra det lättare att parkera nära centrum, med fler parkeringshus och göra det lättare att se vart det finns lediga parkeringsplatser