Annders Johnsson på Rejmes restaurang är finalist i Årets kock

Efter två intensiva dagar fulla av adrenalin och perioder av väntan på att få komma in i köket är det klart vilka åtta kockar som går vidare till finalen i Årets Kock 2018. En av de åtta är Anders Johnsson som till vardags arbetar på restaurangen vid företaget Rejmes på norr. Han driver även cateringverksamhet tillsammans med en kollega.

”Tävlingen Årets Kock startades 1983 av mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och Tore Wretman. Målet var att öka intresset för gastronomi, lyfta kockyrkets status och även det skandinaviska kökets renommé. Tack vare tävlingen har debatten kring mat lyfts till rampljuset och skapat en mötesplats för branschen och matintresserad allmänhet. På finalen är alla i branschen välkomna, kockar, elever, lärare från restaurangskolor liksom politiker och representanter från olika organisationer och självklart allmänheten. I tävlingens hedersjury sitter H.K.H. Prins Carl Philip som även är beskyddare av Årets Kock”.

foto/källa: Årets kock 

,