Byggstart för bostadsrätter i Runnaby – 14 av 20 är redan sålda

I det expansiva området Runnaby cirka fem kilometer väster om Örebro centrum byggstartar OBOS projekt Brf Magasinet. Med 14 av 20 sålda bostadsrätter har man nu nått den säljkvot som behövs för byggstart.

“Intresset har varit stort. När man provar ny mark i ett projekts uttryck kan man ju aldrig veta säkert hur det kommer att bemötas. Men det har varit positivt och det är vi såklart mycket glada över”, uppger företaget.

Brf Magasinet består av 20 radhusbostäder fördelat på sex huskroppar, där varje hus har en exteriör ton som är inspirerad av svenska ekonomibyggnader.

“Vi ville bygga någonting nytt och annorlunda, säger Henrik. Det är enkelt att falla tillbaka på det vita, stilrena i nyproduktion – men här ville vi skapa något som smälter in vackert i den svenska landsbygden samtidigt som det faktiskt är fullutrustade, moderna och bekväma bostäder”.

Runnaby/Heden kommer när det är färdigexploaterat att eventuellt rymma upp emot 1 500 bostäder, och här finns redan idag villabebyggelse.