Klart för titelmatch i tungviktsboxning i Örebro – “pratas om i många år framöver”

Nu är det klart med en titelmatch i tungviktsboxning i Örebro. I dag kom promotorn och arrangören Kamran Kabinejad överens med Royal Boxing Organization om detaljerna kring matchen under hösten för den obesegrade tungviktaren Pezhman Seifkhani.

Det örebrobaserade proffsstallet Fight-Life Promotion med Kamran Kabinejad i spetsen har under många år arrangerat proffsboxningsgalor i Örebro men höstens gala blir på en helt ny nivå.

– Vi skriver historia i Örebro med denna match. Galan blir en unik möjlighet för alla besökare att uppleva proffsboxning när den är som bäst. En titelmatch i boxning i Örebro händer bara en gång, säger Kamran Kabinejad, tränare åt Pezhman Seifkhani.

Royal Boxing Organization är en relativt nystartad organisation och tungviktstiteln är i dagsläget vacant. Det innebär att motståndaren för Pezhman Seifkhani i dagsläget inte är klar. Det kan bli en svensk och ett namn som figurerat i förhandsspekulationerna är Aldo Colliander men inget är klart och utmanarna är många.

– Det spelar ingen roll vilken motståndare jag får möta. Jag har varit redo för den här matchen länge och visat tidigare att det inte spelar någon roll vilken motståndare som vågar ställa upp. Jag är här för att kriga och den här matchen är viktig för min karriär. Ingen kommer att ta den ifrån mig, säger den obesegrade tungviktaren Pezhman Seifkhani.

Arenan för matchen är ännu inte bekräftad men att matchen blir av i Örebro är klart.
Biljettförsäljningen kommer att starta få fort allt är klart med arenan.

– Det här är ett event som det kommer att pratas om i många år framöver. En titelmatch om tungviktstiteln i Örebro kommer att gå till historien tillsammans med event som Rolling Stones på Vinterstadion och Örebro Race Day med Marcus Ericsson, säger Jimmy Führ på Örebrokompaniet.