Moderaterna ger (S) underkänt i andelen godkända elever

“Var fjärde elev klarar inte skolan i Socialdemokraternas Örebro. Det är tredje året i rad som skolresultaten sjunker – från 83 procent godkända elever under läsåret 15/16 till endast 75 procent i år. Moderaterna har länge uppmärksammat skolans behov av fler resurser och bättre politiska åtgärder för att minska klassernas storlek, öka antalet lärare och prioritera undervisning framför administration. Det är oroande att Örebros skolor år efter år låter elever halka efter”, skriver partiet i en debatt.

– Det är tydligt att Örebro behöver återgå till kunskapsskolan, säger Maria Haglund (M), oppositionsråd för Moderaterna i Örebro kommun med ansvar för skolfrågor. Eleverna ska ha mer undervisningstid och lärarna ska kunna uppmärksamma varje elev så att de kan få det stöd de behöver.

Örebros skolor behöver mer resurser och en tydlig målsättning att varje elev ska klara som lägst godkända betyg. Idag har skolan många olika, spretiga mål att leva upp till och mäta, vilket flyttar både tid och fokus från undervisningen. Det är också ett stort problem att skolor idag har mycket svårt att få del av centrala resurser för de elever som är i behov av extra stöd.

– Jag ger Socialdemokraternas skolpolitik underkänt, säger Maria Haglund (M).