Brasilianska åkare till skateparken ikväll – gör tricket “900” med Tony Hawk

Förra året hade Örebro Skatepark celebert besök av ett flertal skateboardlegendarer. I kväll kommer det nya talanger som gästar parken. Det är de två brasilianska åkarna Luigi Cini och Gui Kuhry som tagit sig till Sverige genom Eurocana summer camp.

– Örebro Skatepark är en av Sveriges bästa parker, vi har ett gott rykte och det här är bara ett ytterligare ett bevis på det, säger Daniel Nätterdal, föreståndare i Föreningen Örebro Skateboard.

Under tisdagskvällen vid 19.00 kommer skateparken att få besök av två brasilianska åkare, Luigi Cini, 15 år och Gui Kuhry, 9 år. Det är unga åkare som som har framtiden framför sig men som redan åker skateboard på en otroligt hög nivå med till exempel delar dem tricket “900” med Tony Hawk, vilket innebär att man snurrar 2.5 varv i luften innan man landar igen.

– Kvällen kommer garanterat att bjuda på trick i den högre skolan och alla som gillar det spektakulära bör komma till parken, avslutar Daniel Nätterdal.