Premiär i helgen för allsångsdeckaren – i augusti spelas den i Wadköping

På lördag är det premiär för en allsångsdeckare. Det är “Hjalmar-gänget” som sätter upp föreställningen Skuld och gröna skogar. “Vår föreställning handlar inte bara om en helknasig mordhistoria, utan också om att tillsammans med oss, klämma i för kung och fosterland – och sjunga allsång”, skriver de i en information.

Det är Monica Forsberg och Peter Flack har hittat på en närmast olöslig, men skrattframkallande intrig. Handlingen utspelar sig på 50-talet i Sverige. Troligen 1958, eftersom det pratas om Fotbolls-VM och kvinnliga präster.

Premiären är i Askersund. Den 5-6 juli spelas den i Brevens Bruk och 15-16 augusti kommer ensemblen till Spelgården i Wadköping. Hasse Andersson, Peter Kjellström, Amanda Flack och Marie Kühler Flack är också med i revygänget.