S lovar att bygga fler bostäder – som fler har råd att bo i

“Örebro växer och allt fler vill leva och bo här. Företag utvecklas och mår bra i vår kommun, vi har fått fart på jobben och tusentals nya örebroare har fått en ny bostad att flytta in i. Örebro står starkare i dag än tidigare. Alla människor har rätt till en bra bostad och när örebroarna blir fler behöver Örebro kommun ta ansvar för att det byggs fler bostäder som fler har råd att bo i. Örebro har gått före både när det gäller att anvisa mark till billigare bostäder och när det gäller arbetet för lägre kostnader i nyproduktion i det kommunala bostadsbolaget ÖBO. Vi har visat att även en kommun kan skapa förutsättningar för billigare bostäder. Nu lovar vi att ta nästa steg”, skriver Socialdemokraterna Örebro i ett pressmeddelande.

– En bra tillväxt bygger inte bara på att skapa bostäder åt en viss grupp av människor. Vi behöver bostäder som alla yrkesgrupper har råd att bo i, annars kommer vi inte kunna klara av kompetensförsörjningen i välfärden. Tillväxten och välfärden hör ihop, säger Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Om man har ett vanligt arbete och är ensamstående med barn ska man kunna hyra även en nyproducerad lägenhet. Det är det som är målet för arbetet med bostäder som fler har råd att bo i. Det perspektivet av bostadspolitiken är moderaterna helt ointresserade av men vi Socialdemokrater i Örebro lovar att växla upp arbetet med billigare bostäder, säger Ullis Sandberg (S) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad.

Därför lovar Socialdemokraterna i Örebro: 

För att människor ska kunna bo bra i Örebro och företag ska kunna hitta personal, då behöver det byggas nya bostäder i takt med att vi blir fler – därför lovar vi att det ska byggas minst 4000 bostäder under nästa mandatperiod.

 att skapa fler bostäder som fler har råd att bo i, när Örebro kommun säljer mark ska en större andel gå till företag som bygger billigare bostäder.

 När det kommunala bostadsbolaget ÖBO bygger nytt ska minst hälften byggas med hyresrabattprincipen och ÖBO ska pröva nya sätt att arbeta för att få ner hyran när befintliga bostäder rustas.

att göra det lättare att söka bostad i Örebro genom att ta initiativ till en bostadsförmedling. I bostadsförmedlingen ska det också finnas en studentportal.

 

 

,