Tre bygger ut 4G-nätet i Örebro kraftigt

I sommar ökar både täckning och kapacitet i Tres nät i Örebro. Fokus är främst att förbättra täckning och datahastigheter för surf och streaming i 4G-nätet. 20 nya nätanläggningar har redan etablerats runtomkring Örebro och ytterligare 16 platser står på tur.

I Örebro bygger Tre ut med 36 nya kombinerade 4G- och 3G-siter, vilket för 4G-nätet motsvarar en ökning på 122 procent jämfört med dagens etableringar av master, siter och nätanläggningar. I dagsläget är 20 siter redan klara och återstående 16 beräknas bli klara under 2018–2019. 

– Att ha tillgång till bra datahastigheter för att surfa och streama är det våra kunder efterfrågar allra mest. Därför har vi satsat mest på att bygga ut 4G-siterna som sköter dataöverföring för surf, stream och andra tjänster, säger Maria Jonsson, nätchef på Tre.