Ambulans blir griffeltavla – konstprojektet ”Speakers Corner on Wheel”

Konstnärsduon Bigert&Bergström är under sommaren utställare på Örebro konsthall. I samband med det vill de också expandera utställningen ut i stadsrummet. De vill ta temperaturen på Örebro med projektet ”Speakers Corner on Wheel” – en ambulans omgjord till en mobil griffeltavla.

Ambulansen placeras varje dag på olika platser i Örebro och på bilens tak är en skylt placerad med texten:

Alla som vill kan skriva ner sina tankar om vårt förändrade klimat och man gör det direkt på bilen med en klassisk skolkrita. Ambulansen är lackerad som en griffeltavla och runt bilen löper en träkant där skolkritorna är placerade. Varje dag dokumenteras vad som skrivits. Detta sammanställs och redovisas efter projektets slut i ett performance på Örebro konsthall.