Örebros elitidrottare ska tävla mot varandra – kamp om guldmedaljen i Clash of Elites

Den 16-19 augusti är det dags för sommarens hetaste evenemang Örebro City Sport Festival. Och vad vore en sportfestival utan stjärnor? På inledningsdagen av festivalen får ni se elitlagen i Örebro göra upp om den åtråvärda guldmedaljen i Clash of Elites.

Tävlingen är tänkt som TV-programmet Mästarnas mästare men Örebrokompaniets version möts alla elitlagen i Örebro i spännande och kluriga grenar. Vem tar hem titeln som Örebros bästa lag? Totalt deltar åtta lag, inklusive ett ihopsatt lag med individuella idrottsstjärnor. Ett av lagen som deltar är Örebro Black Knights Damer som så sent som 7 juli tog SM silver.

– Vi på ÖSK är mycket positiva till att det arrangeras en sport festival mitt i centrala Örebro och ser fram emot att vara med under de 4 dagarna på olika sätt och framför allt på Clash of Elites. Vi ser detta som bra tillfälle att få umgås med örebroarna och delta i olika sporter såväl som fotboll, säger Sandra Almqvist, Marknads- och eventansvarig på ÖSK Fotboll.

Clash of Elites är såklart en prestigetävling för lagen, men tävlingen är också tänkt som startskottet på Örebro City Sport Festival som pågår 16 – 19 augusti kring Örebro slott. Festivalen där du får chansen att testa utmanande, roliga och unika aktiviteter. Men även inspireras av motiveras av inbjudna träningsprofiler och inspiratörer som håller föredrag på plats.

Förutom att se tävlingen kommer publiken få möjlighet att träffa sina idoler, få information om lagen och även delta i tävlingar och annat kul. Clash of Elites avgörs kl. 18.00-20.00 torsdag 16 augusti.

– Det ska bli roligt att se våra elitlag utmanas i helt andra grenar än vad de är vana vid och vi hoppas att unga som gamla kommer ner och hejar fram sitt favoritlag till seger, säger Madeleine Eriksson, Örebrokompaniet.