Rekordstort antal konkurser under sommaren

Inte sedan mätningarna började 1998 har så många företag gått i konkurs under sommaren. Totalt registrerades 545 aktiebolag i konkurs i juli, en ökning med hela 48 procent.

Antalet konkurser under juli blev rekordmånga. Totalt gick 545 aktiebolag i konkurs denna månad, vilket är den i särklass högsta konkurssiffran för en julimånad på över 20 år. Inte sedan kreditupplysningsföretaget Creditsafe startade sina mätningar 1998 har så många företag gått i konkurs under sommaren. Jämfört med förra årets siffra på 369 konkurser är ökningen 48 procent.

– Detta är den kraftigaste ökningen vi har sett på mycket länge. På sommaren brukar det vara relativ låg aktivitet sett till konkurssiffror, vilket gör detta till en oroväckande utveckling, säger Krister Jonsson, VD på Creditsafe.