Musikern och låtskrivaren Viktor Olsson tilldelas Live at Hearts låtskrivarstipendium

Musikern och låtskrivaren Viktor Olsson tilldelas Live at Hearts låtskrivarstipendium för 2018. Han debuterade 2015 med albumet “Stenungsund”. Ett album som hyllades av såväl kritiker som lyssnare, med texter om att uppväxten i en småstad och längtan efter att både stanna kvar och vilja gå vidare. Albumet spelades in under en sommar på Gotland tillsammans med Peter Morén och Tobias Fröberg. I höst är han aktuell med ett nytt album och han kommer att göra två uppträdanden under årets Live at Heart.

”Alldeles för få känner till Viktor Olsson. Hans debutalbum är en av de starkaste debuterna på svenska senaste åren” säger Magnus Tunmats på Live at Heart. Viktor blev uppmärksammad med tv-framträdanden, debutantpris av Mauro Scocco, och spelade förband åt Anna Ternheim på hennes turné. Vi vill gärna hjälpa till att genom stipendiet ge honom goda förutsättningar för hans skapande här i Örebro så att han kan sprida sin fantastiska musik i världen

”En stor del av Live at Hearts syfte är att ge musiker möjligheten att växa och att utvecklas. Viktor Olsson är en värdig stipendiat och jag ser mycket fram emot att följa honom som artist” säger Åke Lundström, VD för Live at Heart.

Juryns motivering:

”Med avspark i den svenska singer-songwriter-traditionen hittar Viktor Olsson sitt egna uttryck med en blandning av pop, rock och soul. Med jordnära bitterljuva texter som letar sig rakt in i våra hjärtan är han på god väg att bli en av våra största popstjärnor. Från de salta klipporna i Stenungsund – till Örebro – och vidare ut i världen.”

Stipendiet delas ut under Live at Heart-festivalens invigningsmingel och består av två veckors boende på Elite Stora Hotellet samt en veckas tillgång till inspelningsstudio på Musikhögskolan vid Örebro universitet.

Live at Heart pågår 2 till 8 September i Örebro.

foto: Live at Heart