På lördag flyttar länsmuseet in på slottet – öppnar med utställning om anslagstavlor

Under 2017 har Maria Sedell, professionell berättare, och Staffan Ekegren, författare, rest runt i Örebro län och dokumenterat anslagstavlor i stad och på landsbygd. Anslagstavlor finns där människor finns, som ett centrum, för samtal. Ofta i närheten av bygdens affär. När affären läggs ner står anslagstavlan kvar, den behöver ingen affärsverksamhet.

”Vare sig vi talar om en levande eller om döende landsbygd är anslagstavlan dess kanske starkaste uttryck. Vi har fotograferat meddelanden, budskap och affischer. Bakom dessa visar sig en rikedom av människor med mer eller mindre sällsamma öden. Vi har mött människor och samtalat” berättar Maria och Staffan i en tidigare intervju.

Utställningen invigs i Vasasalen på Örebro slott den 11 augusti kl 14.00 och visas till och med den 16 september.