Örebroare vann juryns pris på Solliden – skapade trädgården “Njuteliv”

Kersti Liss Nadjalin och Johan Andersson från Örebro vann juryns pris i en trädgårdstävling på kungliga Solliden på Öland. Kungaparet delade på lördagen ut priset till årets vinnare av idéträdgårdar med tema ”Den goda trädgården”.

Så här beskriver de sin idé: ”Inom ramen för en pergola dukas det upp för en stunds berikande samvaro. Människan och middagsporslinet är gäst hos naturen – istället för tvärtom – och ett besök hos Moder Jord gör oss gott”, säger Pelargonien med Kersti Liss Nadjalin och Johan Andersson, från Örebro som skapar trädgården ”Njuteliv”.

Juryns motivering: 

“Med en välformulerad idé och god förankring i sin samtid har de skapat ett trädgårdsrum som fint formulerar, ramar in och visualiserar utrymmet där vårt liv inne och ute möts. Med formstarka element och en mjukt sammanhängande palett bjuder de in till jordnära möten och gränslös samvaro i ett rum mittemellan.”

Vinnare av besökarnas pris blev Hasses trädgård. Med Hasse ” Kvinnaböske” Andersson och Monika Forsberg. Hasses trädgård hade fått 47,7 procent av besökarnas röster.