Eliten i volleyboll till stan – del av Örebro City Sport Festival

Tourfinal på Järntorget torsdag till lördag och dubbla EM-kvalmatcher i Idrottshuset kommande helg. Den här veckan tar Svensk volleyboll över Örebro. Som en del av Örebro City Sport Festival bjuder Svensk volleyboll, Örebro Volley och Beachbrothers BC in till en unik vecka där Sveriges volleyboll- och beachvolleyelit kommer hålla hov och visa upp volleybollens båda grenar i Närkes residensstad.

16-18 augusti intas Järntorget av Swedish Beach Tour (SBT) och landets bästa beachvolleylag som gör upp i 2018 års tourfinal. Lördagen den 18 augusti och söndagen den 19 augusti ockuperas i sin tur Idrottshuset av Sveriges båda EM-kvalande volleybollandslag.

– Örebro är ett starkt volleybollfäste där föreningarna är vana arrangörer av stora tävlingar, och kommunen har alltid visat ett stort stöd för SBT. Nu när både EM-kval och finalen av Swedish Beach Tour sker i Örebro samma vecka borgar det för en riktig volleybollfest. Speciellt örebroare som någon gång testat på volleyboll borde passa på att uppleva idrott i världsklass på hemmaplan. Både beachvolleyeliten och våra volleybollandslag kommer bjuda på stor underhållning, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

SBT-cirkusen besökte Örebro så sent som 2015 (se arkivbilden från Hamnplan). När den svenska elittouren i beachvolley nu återvänder till staden spänns bågen ytterligare. Turneringen har fått tourfinalstatus, med allt vad det innebär.

– Det är tre år sedan vi var här sist. Målet har alltid varit att komma tillbaka. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att arrangera tourfinalen i Örebro. Det kommer bli en häftig inramning med slottet som bakgrund, säger projektledare Anders Persson, Beachbrothers BC.