Örebro kommun inför studentanställningar inom vård och omsorg – fast månadslön och schema

Nu införs studentanställningar i Vård- och omsorgsförvaltningen. Örebro kommun erbjuder studenter över 18 år ett extrajobb med fast månadslön och fast schema inom Hemvården.

För att ge studenter en chans till ett extrajobb med bra villkor och för att underlätta för ordinarie personal, erbjuds nu studentanställningar inom Hemvården. Studenten är anställd en termin i taget och tanken är att studentanställningarna kan vara ett alternativ till timvikariat, men de ska inte ersätta ordinarie personal.

– Vi vill att studenter ska kunna jobba hos oss med bra villkor. Därför erbjuder vi studentanställningar för de som studerar, är över 18 år och har ett intresse för att arbeta med människor, berättar Emma Kozan, avdelningschef inom Hemvården.

Att arbeta extra under studietiden är det ett bra sätt att skaffa sig arbetslivserfarenhet och få med sig referenser ut i yrkeslivet efter studierna. Dessutom ger det goda förutsättningar för kunskaps- och erfarenhetsutbyten mellan nyutbildade och erfarna inom yrket.

– Genom att välkomna studenterna redan under studietiden, hoppas vi dessutom knyta en kontakt som leder till att de vill stanna hos oss i Örebro kommun även när de är färdigutbildade, säger Emma Kozan.

,