Vänsterpartiet lovar nytt bad i Brickebacken – och ett nytt badhus på norr

 

“Ett bad i Brickebacken är oerhört viktigt för Vänsterpartiet i Örebro som kämpat för att inte badet ska stängas utan ett ersättande bad i området. Löftet om ett bad i Brickebacken tar (V) med sig i valrörelsen tillsammans med planer om ett nytt bad på norr. Helst vill Vänsterpartiet se att ett bad går att bygga i området Holmen”, skriver partiet.

– Att vi vill ha det där beror på att det saknas ett bad i de norra och nordvästra delarna av Örebro men också för att vi ser Holmen gränsar till flera olika typer av stadsdelar som dessutom växer, säger Linn Josefsson som är tredje namn på Vänsterpartiets lista till Örebro kommunfullmäktige

Vänsterpartiet driver en politik där möten mellan människor med olika livssituation är viktiga. I ett badhus på Holmen skulle villabor från tex Hagaby, Rynninge och Lillån möta hyresgäster från Baronbackarna, Norrby och Vivalla.

– Det finns många fördelar om vi kunde bygga ett nytt bad i Holmen. Inte minst för folkhälsan och för möjligheten att ha en aktiv fritid. Det skulle också underlätta för barnens simundervisning och skolorna om det fanns ett badhus nära de norra och nordvästra delarna av Örebro, säger Linn Josefsson (V).

,