Landshövdingen inviger matmarknaden i Wadköping – kan komma 25 000 besökare

Helgen den 18-19 augusti klockan 11.00-17.00 förvandlas Wadköping till ett matmecka med delikatesser från över 100 olika utställare. Wadköpings matmarknad arrangeras för fjärde året i rad.

– Wadköpings matmarknad är ett unikt tillfälle för lokala matproducenter och leverantörer att visa örebroare vilket enormt utbud det finns att tillgå för alla matälskare. I år har vi dessutom ett gästlän, Sörmland, som kommer och visar upp sig, säger Davide Lindqvist, arrangör av Wadköpings matmarknad.

Lördag klockan 11.00 invigs marknaden av landshövding Maria Larsson, som delar ut Örebro läns första matmagasin ”Cajsa”. I pizzatältet hittar ni surdegsbagaren Sebastien Boudet, som tillsammans med lokala kockar gör pizza till välgörenhet i projektet Brakmiddagen. Pengarna går till Annikas minnesfond.

I fjol lockade marknaden närmare 20 000 besökare och i år är målet satt till 25 000 besökare.

,