Ford bygger reservdelslager i Örebro – 12 000 kvadratmeter i Västra Pilängen

För det brittiska företaget Ebrex kommer Logistic Contractor att utveckla och bygga en logistikanläggning på 12 000 kvm som ska fungera som reservdelslager för Fords verksamhet i Norden.

– Anläggningen uppförs enligt LC:s standard och blir en generisk produkt som tilltalar marknaden, säger Patrik Lööv som är affärsutvecklare på Logistic Contractor. Läget i Västra Pilängen i Örebro är mycket attraktivt och expansivt med direkt anslutning till E20. Här finns flera etableringar från andra stora aktörer som Postnord, Lidl samt XXL, som LC tidigare uppfört i två etapper.

LC har förvärvat en större tomt av Örebro kommun än vad som krävs i nuläget eftersom det finns en möjlig expansion på ytterligare 3 000 kvm i framtidsplanerna. Ett tioårigt avtal har tecknats med Ebrex och de kommer att flytta in i mars nästa år.

,