Här är Länsteaterns höstprogram för ungdomar – “vi fortsätter skapa lustfylld teater”

Örebro länsteater avslutade det gångna året starkt med bland annat Tummelisa, Klassfesten och Den livsfarliga skogsexpeditionen. I höst fortsätter de erbjuda en bred repertoar som både skolor och barnfamiljer kan ta del av.

“Under förra året fick fler barn och unga än någonsin ta del av teater från Örebro länsteater. Vi spelade uppsökande föreställningar i skollokaler, föreställningar på Örebro Teater och familjeföreställningar på turné. Vi gjorde också ett idogt arbete med kommuner och skolor i länet för att teater ska vara en naturlig del av elevernas vardag”, skriver Länsteatern.

– Vi fortsätter skapa lustfylld teater för skolelever och ibland familjemedlemmar i olika åldrar. Vi behöver fortsätta kraftsamla för att pengar, tid och lokaler inte ska hindra visionen att scenkonst ska upplevas kontinuerligt av länets alla skolelever, säger Petra Weckström, VD.

Hösten 2018 bjuder på en blandning av musik, magi och komiskt allvar:

Carmen
Nypremiär 29/8 på Nya Teatern

En repris av en mycket uppskattad och hyllad föreställning från 2014 – vår egen version av Bizets klassiker Carmen. En dramatisk berättelse i storslagna kostymer, framfört så nära publiken att det känns i hela kroppen. Spelas i Örebro och på turné i för skolår 4–6, samt flera offentliga familjeföreställningar på turné.

MUSIK Georges Bizet LIBRETTO Henri Meilhac & Ludovic Halevy efter Prosper Marimees novell Carmen ÖVERSÄTTNING Axel Strindberg REGI & BEARBETNING Alexander Öberg SCENOGRAFI, KOSTYM & MASK Anna Fredriksson MUSIKARRANGEMANG & MUSIKER Peter Tikkanen LJUSDESIGN Ronny Andersson MEDVERKANDE & MUSIKER Niclas Ekholm, Per Fritz, Linus Lindman, Maria Simonsson och Peter Tikkanen

SjuktFrisk
Premiär 31/8 på Nya China

En komisk, drastisk och allvarlig pjäs om hetsen efter den perfekta kroppen, karriären och livet. Spelas på Nya China för skolår 7–9. Offentliga föreställningar 29/9 och 2/10 på Nya China.

AV Mette Heeno ÖVERSÄTTNING Anders Duus REGI Yngve Dahlberg MUSIK Christer Christensson SCENOGRAFI/KOSTYM Marika Feinsilber LJUSDESIGN Ronny Andersson MASK Giovanni Indelicato MEDVERKANDE Malin Berg och Hanna Lekander

Illusionistens assistent med Svenska Kammarorkestern
Premiär 25/9 på Örebro Konserthus

En magisk föreställning med orkester för skolår 3–5. En magisk konsert om självförtroende och våra egna inre krafter, som är uppbyggd på musik, kroppsspråk, trolleri och visuella element. Ett samarbete mellan Örebro länsteater och Länsmusiken i Örebro AB. Offentlig föreställning 26/9 på Örebro Konserthus.

AV OCH MED Kalle Nilsson och Svenska Kammarorkestern REGIÖGA Michael Cocke