Snart dags för ny pendlarbiljett – “resa på ett smidigare sätt inom Mälardalen”

I oktober lanserades den nya pendlarbiljetten Movingo som kombinerar regionaltåg och anslutande lokaltrafik i Mälardalen på en och samma biljett. Från och med den 20 augusti 2018 utökas Movingo ytterligare då Tåg i Bergslagen inom, Örebro-, Västmanlands- och Östergötlands län inkluderas i det länsöverskridande samarbetet.

Det är 17 nya tågstationer som tillkommer och det innebär att Movingo omfattar totalt 55 regionaltågsstationer i Mälardalen. Giltigheten på Tåg i Bergslagen är speciellt efterlängtat av dem som pendlar över länsgräns från Hallsberg och Kumla samt Lindesberg och Laxå.

-Vi är otroligt glada över att vi via MÄLAB har fått till giltigheten på Tåg i Bergslagen. Nu kommer våra resenärer att kunna resa på ett smidigare sätt inom Mälardalen utan att behöva fundera på vilken tågoperatör som kör sträckan, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro.