Internationell fälttävlan på Segersjö – “aktiviteter för hela familjen”

Kommande helg, den 25-26 augusti, är det dags för internationell fälttävlan i två klasser vid Segersjö herrgård en bit från Odensbacken. Tävlingen är en del av arrangemanget Segersjödagarna Örebro 2018 med en lång rad aktiviteter för hela familjen.

Ett 60-tal ryttare och hästar ställer upp i årets internationella fälttävlan på Segersjö och förutom nordiska tävlande deltar också Madelaine Nicolle från Zambia, som tävlar för sitt tidigare hemland Zimbabwe. Det är första gången en ryttare från Afrika deltar på Segersjö där tävlingarna nu arrangeras för 19:e gången.

Sedan ett par månader bor och tränar Madelaine tillsammans med William Nilson Fryer och VM-ryttaren Anna Freskgård i sörmländska Tystberga. Både William och Anna tävlar på Segersjö till helgen.

I startfältet finns också VM-ryttaren Niklas Lindbäck, svenska mästaren Johan Lundin och flera namnkunniga ryttare.

Fälttävlan avgörs i tre deltävlingar som häst och ryttare ska klara av gemensamt. Lördagen inleds med dressyrmomentet som under eftermiddagen följas av banhoppningen. Tredje och sista momentet är terrängritten som rids på söndagen och som med sina spektakulära fasta hinder brukar locka mycket publik. Det ekipage som har flest poäng i samtliga tre deltävlingar vinner fälttävlan.

Vid sidan av fälttävlan bjuder Segersjödagarna Örebro 2018 på en rad andra aktiviteter.

Nytt för i år är hindertävlingen K9-Biathlon där hund och hundförare på olika sätt ska ta sig igenom en krävande bana på kortast möjliga tid. Publiken kommer få se hundekipagen springa, krypa, klättra och köra skottkärra för at ta sig igenom banan.

I saluhallen, En smak av Närke, bjuder lokala matproducenter på en mängd olika närodlade produkter. På mässområdet som gränsar till ryttartävlingarna visar ett 60-tal utställare upp sig för besökarna.

Segersjödagarna Örebro 2018, 25-26 augusti 10:00-17:00 båda dagarna.