Snart start för Walk of Hope – samlar in pengar till Barncancerfonden

Med start den 25 augusti och under hela september promenerar tusentals människor över hela Sverige i Walk of Hope, för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Pengarna går till Barncancerfondens arbete – och på flera håll i landet sluter hela samhällen upp.

Det är sjätte året i rad som Barncancerfondens promenadlopp Walk of Hope arrangeras i Sverige. På ett 50-tal platser från norr till söder anordnar privatpersoner, företag och föreningar promenadlopp som passar alla som vill bidra till ett viktigt ändamål och samtidigt få en dos motion.

Pengarna som samlas in går till Barncancerfondens fortsatta arbete – livsviktig forskning och stöd till familjer som drabbats av barncancer. Förra året samlade Walk of Hope in totalt 1 miljon kronor.

– Det är fantastiskt att se hur många som väljer att engagera sig i Walk of Hope. Det är ett enkelt sätt att göra något som verkligen har betydelse samtidigt som man aktiverar sig, säger Lotta Lundvall, chef för idrottsevent på Barncancerfonden.