Villapriserna i länet upp 40 procent på fem år

Under 2018 har priserna på villor i Sverige legat still eller sjunkit något. Men hur har utvecklingen sett ut under de senaste fem åren? Fastighetsbyrån har tagit fram siffror som visar att priserna på villor stigit i samtliga län med en snittökning på 33 procent. Villaägare i Västmanlands län är de största vinnarna med en procentuell uppgång på hela 51 procent. I Örebro län har priserna ökat med 40 procent under perioden 2013 till i år, enligt Fastighetsbyrån och Mäklarstatistik.

I snitt kostar en villa i Örebro län nu strax under två miljoner kronor.

– Just nu är det mycket fokus på sjunkande bostadspriser. Men sett över fem år är det fortfarande väldigt stora värdeökningar på villor. Avmattningen vi haft på senaste tiden, framför allt i Stockholm, har dock gjort att skillnaderna mellan olika delar av landet minskat, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

,