Live at Heart för alla åldrar – artister spelar på äldreboenden

Hjärta till Hjärta är en ideell förening som bedriver verksamhet för äldre som bor i Örebro kommun. För sjätte året i rad arrangerar dem nu tillsammans med kommunen satsningen ”Senior at Heart” – en möjlighet för äldreboenden att ta del av det musikutbud som festivalen Live at Heart för med sig. Nytt för i år är att spelningarna inte bara arrangeras på äldreboenden, men att de även flyttar ut till torg och mötesplatser så att alla som vill kan ta del av musiken.

– Kultur, och kanske speciellt musik, vet inga åldersgränser. Det här är ett viktigt arrangemang och jag är glad över att vi tillsammans med Hjärta till Hjärta och kommunen kan utnyttja närvaron av musiker så att fler i samhället får ta del av fantastisk livemusik, säger Åke Lundström, VD på Live at Heart.

Senior at Heart börjar på onsdagen den 5 september och förutom spelningar på äldre- och omsorgsboenden så arrangeras flera spelningar som är öppna för allmänheten.

Spelningar öppna för allmänheten:

Onsdag 5/9 14:30 – Södermalms träffpunkt, Skomakaregatan 6 – Meadow Creek, Sverige

Torsdag 6/9 14:30 – Brolyckan träffpunkt, Tulegatan 8 – Rodney Branigan (USA)

Fredag 7/9 14:30 – Norrby träffpunkt, Höglundagatan 21 – Komraus (UK)

Lördag 8/9 14:30 – Almby träffpunkt, Kyrkvärdsvägen 2 – The Moonshiners (Portugal)