Live at Heart goes Canada – arrangeras i staden Burin på Newfoundland

Live at Heart-festivalen växer internationellt och nu arrangeras den första systerfestivalen i Kanada senare i år. Festivalen som går under namnet Live at Heart Newfoundland går av stapeln mellan den 9 och 15 oktober och arrangeras i staden Burin på Newfoundland, Kanada.

– Det är roligt att se att våra internationella samarbeten skapar mötesplatser för musiker och musikbransch inte bara i Örebro, men på flera platser i världen, säger Åke Lundström, VD på på Live at Heart.

Live at Heart Newfoundland är ett helt eget arrangemang men kommer att bygga på Live at Hearts värdegrunder och hämtar både artister och talare från festivalprogrammet i Örebro. Den nya festivalens bokare, Evan Murray, kommer närvara på Live at Heart i Örebro för att scouta artister att boka till den kanadensiska motsvarigheten.
– Det här är en superchans för artisterna som spelar på Live at Heart. Genom våra samarbeten med andra festivaler har vi öppnat portarna så att artisterna enklare ska kunna ta sig ut på en internationell marknad. Kanada är väldigt attraktivt ur ett musiker-perspektiv då de inte har samma krångliga system som USA, men ändå ligger tillräckligt nära geografiskt för att branschen där ska upptäcka vad som händer i Kanada, säger Peter Åstedt, Senior Adviser på Live at Heart.
Samarbetet med Kanada medför också att fler kanadensiska artister kommer till Örebro-festivalen. Totalt 16 kanadensiska akter kommer över Atlanten för att besöka Örebro.
– Vi hoppas på att våra lokala artister kan hitta samarbeten med de kanadensiska artisterna på olika sätt. Förra året var det en kanadensisk artist som spelade på Live at Heart som senare kom att göra musiken till en svensk film. Vi har även sett att svenska artister har följt upp Live at Heart med turnéer på kanadensisk mark, avslutar Peter Åstedt.