På onsdag tas första spadtaget för Kulturkvarteret

På onsdag den 29 augusti klockan 12.00 tas det första spadtaget för Örebros nya kulturkvarter. “Kulturkvarteret kommer att vara en plats för upplevelser, lärande och möten för alla med ett särskilt fokus på barn och unga”,skriver kommunen i en information.

“Stadsbiblioteket, Kulturskolan, Konserthuset och den kommunala gymnasieskolans estetprogram är de verksamheter som kommer att finnas permanent i Kulturkvarteret. Det nya kvarteret kommer att ge många möjligheter att utöva och konsumera kultur i olika former och konstellationer. Örebroporten har i uppdrag att bygga och förvalta Kulturkvarteret och NCC är upphandlad totalentreprenör. Kulturkvarteret kommer att bli ännu en anledning till att bo, besöka och etablera sig i Örebro”, skriver de vidare.

Medverkande:

Lennart Bondeson, Kommunalråd (KD)
Kenneth Nilsson, Kommunalråd (S)
Per-Åke Sörman, Kommunalråd (C)
Murad Artin, Kommunalråd (V)
Jeanette Berggren, VD Örebroporten
Peter Höög, Avdelningschef NCC

Musikanter från Kulturskolan ger en musikalisk inramning till spadtaget.

, , ,