Poesi som verktyg för samtal om demokrati – final på Hjalmar Bergmanteatern

Under våren har Hyresgästföreningens projekt ”Höj Din Röst” lyft frågan om valet och valdeltagandet bland unga vuxna i tre av Örebros större bostadsområden. Projektet har använt sig av poesi som verktyg för att skapa en arena för samtal om demokrati, engagemang och delaktighet. I workshops har deltagarna fått hjälp att formulera poetiska texter utifrån sina egna erfarenheter, tankar och känslor.

Den 31 augusti är det dags för projektets stora final på Hjalmar Bergman-teatern. Då samlas ungdomar från hela Örebro för att framföra och lyssna till poetiska verk skapade av ungdomarna själva. En kulturkväll fylld med gemenskap, värme och poetiska uppträdanden.

Inbjudna är också Örebros politiker som här ges en unik möjlighet till dialog med dagens och morgondagens väljare.

,