De tog det första spadtaget för Kulturkvarteret

På onsdagen togs det första spadtaget för det nya Kulturkvarteret i centrala Örebro. Granne med Konserthuset byggs nu det som bland annat kommer att innehålla bibliotek och kulturskola. Byggnaden ska vara klar om cirka två år.

”Kulturkvarteret kommer att vara en plats för upplevelser, lärande och möten för alla med ett särskilt fokus på barn och unga”,skriver kommunen i en information.

”Stadsbiblioteket, Kulturskolan, Konserthuset och den kommunala gymnasieskolans estetprogram är de verksamheter som kommer att finnas permanent i Kulturkvarteret. Det nya kvarteret kommer att ge många möjligheter att utöva och konsumera kultur i olika former och konstellationer. Örebroporten har i uppdrag att bygga och förvalta Kulturkvarteret och NCC är upphandlad totalentreprenör. Kulturkvarteret kommer att bli ännu en anledning till att bo, besöka och etablera sig i Örebro”, skrev de vidare.

foto: Jan Larsson

Medverkande:

Lennart Bondeson, Kommunalråd (KD)
Kenneth Nilsson, Kommunalråd (S)
Per-Åke Sörman, Kommunalråd (C)
Murad Artin, Kommunalråd (V)
Jeanette Berggren, VD Örebroporten
Peter Höög, Avdelningschef NCC

, ,