Roger Hjälm på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog är Årets företagare

Roger Hjälm, vd på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog, är Årets företagare i länet. Det meddelade organisationen Företagarna i dag, onsdag. Han kommer nu att representera länet i riksfinalen. Så här kommenterar Roger Hjälm utmärkelsen:

– Om det är något jag vill säga så är det ensam är inte stark…. Jag hade aldrig kunna få det här priset utan mina fantastiska kompanjoner som mer jobbar i det tysta eller alla mina underbara kollegor som sliter varenda dag och kväll och sist men inte minst alla som tidigare jobbat hos oss.

Motiveringen lyder;

Genom kreativitet, fingertoppskänsla, ödmjukhet, förmågan att skapa goda samarbeten och ett enormt driv har Årets Företagare visat att; ”Vill man, så kan man”. Och han kan, han vill och han vågar!

 Årets Företagare har lett företaget genom en stor förändringsresa. En resa som började i en liten enkel sjöbod och som under åren kommit att bli en av Sveriges bästa sommarkrogar enligt White guide med gästgiveri, spa och många spännande upplevelser. Sedan 2011 år har både omsättningen och antalet anställda ökat kraftigt och med stort fokus på natur, miljö och lokalproducerade råvaror gynnas även andra företag av utvecklingen som Årets Företagare har bidragit till.

 Årets Företagare har också visat ett stort engagemang för andra delar av länet genom sina initiativ, för andra företag, organisationer och evenemang. Han har höjt sin röst i viktiga frågor för branschen, inte minst gällande kompetensförsörjningen genom bland annat debattartiklar och initiativ som Kockduellen för att entusiasmera yngre förmågor att intressera sig branschen.

 Årets Företagare är en sann entreprenör, förebild och uppskattad samarbetspartner som fick många att brista ut i hyllningskör när det lokala priset av Årets Företagare Örebro delades ut.

 Det är med stolthet som juryn utser Roger Hjälm och Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog till Årets Företagare i Örebro län 2018″.