Samtal om konst med Bigert&Bergström – en pyroteknisk performance som avslutning

Lördag den 1 september kommer konstnärsduon Bigert&Bergström till Örebro konsthall för ett samtal om sitt konstnärskap och vad som har lett fram till utställningen PROGNOS. Det kommer också bli en pyroteknisk performance som avslutning på utställningen.

Bigert&Bergström har under sommaren visat utställningen PROGNOS på Örebro konsthall. En utställning som behandlar människans förhållande till miljön och hur vi sakta men säkert förstör vår omgivning. En skrämmande och tankeväckande utställning, men också vackert presenterad.

Bigert&Bergström har dessutom expanderat utställningen ut i stadsrummet i form av en ambulans omgjord till en mobil griffeltavla, ”Speakers Corner on Wheel”. På tavlan har förbipasserande kunnat skriva ner sina tankar om vårt förändrade klimat, direkt på bilen med en klassisk skolkrita. Frågan som projektet har ställt är: Dagens klimatförändring! Hur tänker du?

Tid: 

Lördag 1 september, kl. 14.00

Plats:

Örebro konsthall, Olaigatan 17, Örebro