Live at Heart inleder samarbete med Golden Melody Awards i Taiwan – galan ses av 3,1 miljoner

Live at Heart inleder i år ett samarbetar med Golden Melody Awards i Taiwan – Asiens motsvarighet till Grammy Awards. Galan ses av 3,1 miljoner tittare och är en av de största musikgalorna i världen.

Tillsammans ska de båda arrangemangen samarbeta runt bokandet av artister och talare till GMAs festival Golden Melody Festival där ett tiotal akter får chansen att visa upp sig för både inhemsk och internationell musikbransch. Fram tills i år har det nästan uteslutande varit asiatiska artister som har fått uppträda men nu öppnar samarbetet upp för ett bredare utbud.

”Musikbranschen är internationell och vi är mycket glada att kunna presentera ännu ett internationellt samarbete. Vi tror att det här gör Live at heart till en mötesplats som på ett än bättre sätt skapar förutsättningar för musiker, och andra som besöker festivalen, att hitta nya nätverk” säger Åke Lundström, VD på Live at Heart.
”Under Golden Melody Festival i år skickade Live at Heart bandet The Magnettes, som vann förra årets Live at Heart-stipendium. Bandet spelade på NEO Club i Taipei i slutet av juni och syntes även på röda mattan inför miljoner tittare. Live at Heart var även hedersgäster och välkomnades vid invigningen av Taiwans kulturminister. Vi passade också på att hålla ett föredrag där vi berättade om ur Live at Heart fungerar” säger Peter Åstedt, Senior Advisor på Live at Heart.
GMA skickar i år egna representanter och hip-hop gruppen YEEMAO till Live at Heart för att skapa möten mellan internationell bransch och svenska artister bland annat från just hiphop genren.

”GMA bjuder bara in de främsta festivalerna till asian och det är roligt att Live at Heart nämns i samma lineup som bland annat The Great Escape, South by Southwest och Reeperbahn. Vi hoppas såklart på att när GMA är här att de får upp ögonen för artister på vår festival, som blir inbjudna att medverka hos dem. Det här är väldigt hög internationell nivå och att ha den asiatiska musikbranschen på plats i Örebro bäddar för många möjligheter till spännande möten och samarbeten för våra artister och delegater” avslutar Peter Åstedt, Senior Advisor på Live at Heart.

Live at Heart pågår i Örebro 2 till 8 september.
,