Konserthuset: Författaren Lena Andersson första gäst i kulturprojektet Livet och Musiken

Eva Swartz Grimaldi och Caroline Dinkelspiel lanserar kulturprojektet Livet och Musiken i samarbete med Eric Schüldt. Premiären sker på Örebros Konserthus onsdagen den 12 september klockan 19.00.

Erics första gäst, författaren Lena Andersson, är beundrad både för sina precist formulerade böcker, sina insiktsfulla krönikor och sina tankeväckande radioprogram. Det blir ett möte mellan två av Sveriges mest intressanta kulturprofiler.

Två av kultur- och mediebranschens mest erfarna profiler drar igång en ny och gemensam verksamhet. Konceptet, Livet och Musiken, en intervjuserie med koppling till musik, blir deras första projekt som de gör tillsammans med en av Sveriges mest uppskattade programledare och kulturjournalister, Eric Schüldt. Gemensamt såg de ett behov av nya, roliga och smarta kulturprojekt i en tid när det personliga mötet och det lågmälda, begåvade samtalet blir alltmer sällsynt.

– När Caroline, Eric och jag träffades över en kopp kaffe i våras föddes konceptet till Livet och Musiken. Att vi nu förverkligar vår idé i min hemstad Örebro och att författaren Lena Andersson blir Erics första gäst gör mig oerhört glad, säger Eva Swartz Grimaldi.

– Eva och jag har sedan tiden tillsammans på TV4 alltid velat arbeta tillsammans igen och nu blir det äntligen av. Livet och Musiken är ett så spännande projekt och ligger helt i linje med våra intressen och kunskaper, kommenterar Caroline Dinkelspiel.

Livet och Musiken är ett djuplodande och personligt samtal där Eric Schüldt möter en känd person på scen, inför publik. Gästen intervjuas om sitt liv samt väljer musik som framförs live och som illustrerar och förstärker gästens berättelse.

– I mitt yrke som journalist har det länge funnits två huvudspår. Att undersöka livet, själen och tillvarons mysterier i långa samtal, samt att berätta och tala om musik. Nu kommer jag för första gången få göra båda sakerna samtidigt, säger Eric Schüldt.