Sexor bjuds in till vandring på Bergslagsleden – “nästa steg i utvecklingen av folkhälsan”

Bergslagsleden har tillsammans med Vilt- och naturvårdskommittén bjudit in elever i årskurs 6 till en heldag på Bergslagsleden.

– Syftet med utflykten är att visa upp Bergslagsleden för unga länsbor som kanske inte är så vana vid att vara ute i naturen, säger Johan Karlström, utvecklingsledare för Bergslagsleden på Region Örebro län.

“Eleverna kommer att vandra cirka tre kilometer med guider från Hopajola som bjuder på olika upptåg och information om leden och den omgivande naturen. Målet är Basecamp vid ett av våra vindskydd där det kommer att lagas mat över öppen eld och lösas frågenötter om allemansrätten. Frågorna är framtagna av Håll Sverige Rent som är en partner i detta och på så sätt sammanflätar vi kampanjen Leave nothing but footprints, som finns på Bergslagsleden under denna säsong”.

– Med detta evenemang tar vi nästa steg i utvecklingen av folkhälsan som vi anser måste börja redan i skolan, säger Johan Karlström.

Eleverna har också uppmanats att ta med sig telefoner, kameror och I-pads så att de ska kunna filma och dokumentera sin dag i skogen.