Sju unga konstnärer ställer ut på konsthallen – “visar måleri, skulptur och grafik”

Den 8 september öppnar utställningen Sinkadus på Örebro konsthall. Det är sju unga konstnärer verksamma i Örebro som ställer ut sina verk.

“Sinkadus betyder lyckträff eller örfil och om man kastar tärning kan sinkadus stå för 5+2, som alltså sammanlagt är lika med sju. Sinkadus är också namnet på Örebro konsthalls kommande utställning som presenterar sju yngre konstnärer, som är verksamma i Örebro och aktuella med utställningar i andra delar av Sverige och internationellt. Örebro har de senaste åren blivit allt intressantare att verka i för yngre konstnärer och det var länge sedan staden hade så många utövande konstnärer under 40 år – något som tillfört mycket till Örebros konstscen.

Konstnärerna som ställer ut i utställningen är Anna S Pettersson, Alexander Creutz, Emil Öhlund, Emmelie Widén, Maria Larsson, Mark Andersson och Petter Nilsson. Deltagarna i utställningen är valda för sin kvalité, bredd och styrka, men även för att de i sina uttryck kompletterar varandra. Gemensamt är ett undersökande av människans tillstånd, relationen till omvärlden och den mänskliga kroppen. Personliga och allmängiltiga berättelser tar form i gränslandet mellan verklighet och fantasi. I utställningen visas måleri, skulptur och grafik.

Utställningen pågår den 8 september–28 oktober och vernissage är den 8 september kl. 13.

källa: Örebro Konsthall