Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog tävlar om titeln landets bästa turistmål

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog är en av kandidaterna när landets bästa turistmål  ska utses. De tävlar bland annat mot upplevelser som björnskådning, herrgårdsliv och Dag Hammarskjölds Backåkra. Alla kämpar om titeln Stora Turismpriset. I år firar priset 25-årsjubileum.

– Sverige bjuder på fantastiska turismupplevelser, vilket är resultatet av den enorma utveckling som skett inom näringen de senaste 25 åren. Årets nominerade till Stora Turismpriset erbjuder kultur- och naturupplevelser med ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Stora Turismpriset lyfter fram föredömliga insatser som har utvecklat turismen i Sverige. Priset delas ut för 25:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Vinnaren utses den 6 december.

Motiveringen till Örebroregionens nominering lyder:

“Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog har på kort tid etablerat sig som ett av Örebroregionens främsta besöksmål. Men osviklig känsla för kvalitet, en bred samarbetsvilja, där inkluderande är ett nyckelord, och en ständig kärlek till det lokala har man snabbt blivit en favorit både bland långväga internationella gourmeter och lokalbefolkningen.

Genom sin kärlek till den vackra Hjälmaren och dess guld, Hjälmargösen, har Katrinelund fått såväl örebroare som tillresta att upptäcka denna ofta bortglömda sjö och allt den har att erbjuda. Detta i kombination med den ständiga nyfikenheten att skapa nya, innovativa produkter och viljan att hitta nya samarbeten har gjort Katrinelund till en av Örebroregionens viktigaste aktörer inom området destinationsutveckling.

Den höga kvaliteten, de stora ambitionerna och den ödmjuka och jordnära inställningen har varit nycklar i den snabba utveckling där man på rekordtid gått från en enkel glasskiosk till ett turistiskt paradis med internationell lyskraft. På punkt efter punkt uppfyller man kriterierna för Stora Turismpriset och Katrinelund är därför en sällsynt lämpad kandidat för detta pris och därtill en stor förebild för alla Sveriges turismentreprenörer”.

källa: Tillväxtverket/ Region Örebro län

Här är 2018 års kandidater till Stora Turismpriset:

 

, ,