Oktobervecka med aktiviteter för seniorer

Seniorfestivalen pågår 1-6 oktober och bjuder på mängder av aktiviteter runt om i Örebro. Festivalen handlar om att främja seniorers hälsa och livskvalitet på olika sätt.

“Likt tidigare år fylls veckan med föreläsningar, filmvisning, konstutställning, resor, tävlingar, prova-på-träning och öppet hus på flera olika platser. Festivalen avslutas med mässa med över 100 utställare och underhållning på Conventum med bl.a. dansaren Tobias Karlsson, känd från TV4:s Let’s Dance. Festivalen anordnas för nionde året i rad av Örebro kommun tillsammans med representanter från Örebro kommuns pensionärsföreningar”, skriver arrangören.

– Seniorfestivalen uppmärksammar det som främjar hälsa oavsett ålder, till exempel fysisk aktivitet men även sociala och kulturella aktiviteter. En del programpunkter är unika för festivalveckan men mycket av det som visas upp är befintliga verksamheter som seniorerna ska kunna fortsätta ta del av efter festivalen, säger Sofia Green, seniorlots, Örebro kommun.