De representerar Örebro län på årets Sverigemiddag hos Kungaparet

På fredag är det dags för årets Sverigemiddag. Borden på Kungliga Slottet i Stockholm dukas för att ta emot personer från hela Sverige som ”gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt”. Landshövding Maria Larsson har i år med sig Jessica Sannö och maken Klas Sannö samt Ulrika Lundgren med maken Christer Lundgren.

Jessica Sannö, driver med sin man Klas Sannö företaget Ösjönäs aktivitets och äventyrscenter i Tivedens nationalpark. Landshövdingens presentation av Sannö:”

”… Familjen Sannö erbjuder besökarna att få ut ännu mer av vildmarken och naturupplevelserna genom att erbjuda boende, konferensmöjligheter, ridning, yoga, kanotpaddling, klättring på höghöjdsbana, bastubad och mycket mer. Familjeföretagets verksamhet är framtidsbilden av en framgångsrik samverkan mellan naturvård, landsbygdsutveckling och upplevelseindustri. ” Tivedens nationalpark måste bli lika attraktiv som en weekendresa till London eller Paris.” är familjen Sannös motto.

”Ulrika Lundgren kommer från Karlskoga/Degerfors och är chef för kommunernas gemensamma folkälsoförvaltning. Landshövding Maria Larsson presenterar henne så här:

”Ulrika Lundgren är ordförande för Nobelmuseets vänner i Karlskoga som aktivt arbetar för att sprida kunskap och intresse om Alfred Nobel och om Björkborns herrgård i Karlskoga som bl.a. inrymmer hans laboratorium.
Ulrika Lundgren är också chef för Karlskoga och Degerfors kommuners folkhälsoförvaltning, som har fått flera utmärkelser för just sitt folkhälsoarbete: 2013 blev de ”Årets folkhälsokommuner” och i fjol fick de pris av Ekomatcentrum för att ha ökat andelen ekologisk mat i sina kök från 9 till 40 procent. Bakom framgångarna finns en medveten satsning på folkhälsa och hållbar mat som inkluderar mer lokalproducerat och mer ekologiskt.”

Kungaparet hade också bjudit ytterligare en representant för Örebro län, nämligen Yosef Mohamed, VD för framgångsföretaget Transfer Galaxy, med säte i Vivalla, Örebro. Yosef blev dock tvungen att prioritera företagshändelse och fick avstå från att delta på Sverigemiddagen.

” Företaget som på kort tid växt sig stora med kunder över hela Europa har behållit sitt säte i Vivalla och har blivit en god förebild för ungdomar och ett bra exempel på gott entreprenörskap.”

Sverigemiddagen arrangerades första gången år 2013 i samband med att Kungen firade 40 år på tronen. Sedan dess har den hållits en gång varje år. Från varje län deltar landshövdingen och dennes respektive tillsammans med utvalda representanter som stått för insatser som är värda att uppmärksammas.

källa/foto: Länsstyrelsen Örebro län

 

, ,