Flygplatsen firar 40 år – JAS 39 Gripen visas

På lördag firar Örebro flygplats 40 år. Det sker med ett stort ”födelsedagsfirande” med massor med aktiviteter. Klockan 10.15 landar en av Försvarsmaktens JAS 39 Gripen på flygplatsen. Planet finns sedan till beskådan under dagen. Klockan 13.00 genomförs en flyguppvisning med JAS-planet.

För besökarna kommer det även att finnas tillfällen att själva få åka upp i det blå. ”Häng med på rundtur med en turbinhelikopter. Fyra platser per tur”, lockar arrangören och fortsätter: ”Örebro Flygklubb visar privatflygplan. Är du nyfiken på att uppleva vad privatflyg kan innebära? Här kan du ta en flygtur över centrala Örebro. Tre platser per tur, flygningarna bokas hos flygklubben under jubileumsdagen”. Även Örebro Segelflygklubb medverkar och visar upp flygplan.

Mer om lördagens program här:

http://orebroairport.se/orebro-airport/om-orebro-airport/orebro-airport-40-ar/program-jubileumsdagen.html

foto: Försvarsmakten/Johan Lundahl