Gör ett konstverk av äpplen – Äppelfestival vid Naturens hus och Alnängarnas koloniområde

Söndagen den 23 september mellan klockan 11.00-16.00 är det Äppelfestival vid Naturens hus och Alnängarnas koloniområde. “Kom och njut av äppelutställning, fika, musttillverkning, försäljning av honung med mera. Du kan också skänka eller sälja frukt och grönsaker på festivalen, eller bidra till den stora äppeltavlan”, skriver arrangören.

– Nytt för i år är att vi tillsammans med besökare kommer tillverka ett konstverk av äpplen, säger Therese Aremyr, kommunekolog på Örebro kommun. Vi uppmanar trädgårdsägare att istället för att slänga frukt som de inte hinner ta hand om, ta med den till äppelfestivalen. Här kan man bidra till äppeltavlan, sälja eller ge bort frukt och grönsaker. Vill man sälja frukt måste man dock anmäla sig till Rådhusreceptionen några dagar innan, så vi kan fixa bord.

Äppelfestivalen arrangeras av Örebro kommun tillsammans med Alnängarnas koloniförening, Örebro biodlarförening och Naturens hus restaurang.

källa/foto: Örebro kommun/Skandinav Bildbyrå, Marie Linnér