Film och samtal om att förlora ett barn

Torsdagen den 18 oktober visas filmen Efter Inez på Bio Roxy. Efter filmen blir det samtal med filmens regissör Karin Ekberg. Initiativet till visningen kommer från Maria Eremo och hennes man som själva har förlorat ett barn.

– Den 11 mars förra året förlorade jag och min man vår son. Att förlora ett barn är förmodligen något av det mest nattsvarta en människa kan gå igenom. Mitt i sorgen fick vi kontakt med andra föräldrar i samma situation, något som varit avgörande för oss. Att veta att du inte är ensam, att vi är många i samma sits är både sorgligt och stärkande, säger Maria.

 –Därför bestämde jag mig för att visa dokumentären ”Efter Inez” på Bio Roxy i Örebro. Två öppna gratisföreställningar med efterföljande samtal med regissören Karin Ekberg. Jag vill göra det för att ge människor en bråkdels chans att förstå hur det är att förlora det käraste du har.Min förhoppning är att biosalongen ska fyllas båda visningarna med människor av olika slag. Drabbade, närstående, politiker, sjukvårdspersonal, de som möter människor i sorg genom sitt yrke och alla andra som är intresserade.

 Visningen sker i samarbete med föreningen Vi Som Förlorat Barn (VSFB).