Centerpartiet: “Valsuccé i Örebro kommun – har visioner som tilltalar många människor”

“Nu är sluträkningen för valresultatet i Örebro kommun klar och vi kan konstatera att Centerpartiet skördat stora framgångar och ökar mest både i antal röster och i procent”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

– Vi har jobbat hårt och det har lönat sig. Vi har lyckats med att både sitta i majoritet och ända haft en process för politikutveckling. Detta resultat känns som ett kvitto på att vi har visioner som tilltalar många människor. Vi har märkt ett enormt gensvar på vår politik under hela valrörelsen vilket nu även syns i resultatet, säger Per-Åke Sörman, kommunalråd i Örebro kommun

Centerpartiet ökar med två mandat i kommunfullmäktige, vilket är den största ökningen av de nuvarande partierna i kommunfullmäktige. Partiet fick 8342 röster, vilket är en ökning med 2974 röster. Störst är Centerpartiet i Ervalla, med 37,8 procent av rösterna, eller 273 stycken röster. Av dem som har röstat på Centerpartiet har 36,5% valt att personkryssa en specifik kandidat. Listettan och nuvarande kommunalrådet Per-Åke Sörman fick 782 personkryss eller 9,4% av partiets röster.

 –Jag tror att en del av framgången kommer av att vi har haft en mångfald av människor på vår lista, som har kompletterat varandra och som attraherar många olika människor. Vi har sedan tidigare sagt att vi kan sitta i kommunledning med alla partier utom V och SD. Utifrån Örebropartiets intåg har vår kretsstyrelse nu även uteslutit en gemensam kommunledning där de ingår, säger Anders Olsson, kretsordförande för Centerpartiet i Örebro.

källa: Centerpartiet Örebro kommun