Dags för trafikantveckan – arrangeras en mobilitetsdag på Våghustorget

För tredje året i rad deltar Örebro kommun i Europeiska trafikantveckan som arrangeras 16–22 september varje år. Årets tema är ”Mobilitet på många sätt” och det uppmärksammas lördagen den 22 september då det anordnas en mobilitetsdag på Våghustorget.

Nu pågår Europeiska Trafikantveckan som arrangerats i europeiska städer sedan 2002. I år deltar 2 511 europeiska städer. Det är tredje året i rad som Örebro deltar, som en av 49 städer i Sverige. Årets tema är Mix and Move – Mobilitet på många sätt. Syftet med temat på veckan är att reflektera över sina resvanor – det är lätt att av vana alltid resa med samma färdsätt men under detta års trafikantvecka kan det passar prova ett annat färdsätt än du brukar.

– Vårt deltagande i Europeiska Trafikantveckan är en del av det arbetet som Örebro kommun gör för att uppnå målen i Trafikprogrammet och uppnå mer hållbara resor säger Lovisa Blomér, trafikplanerare Örebro kommun.

På lördag 22 september kommer Örebro kommun, Länstrafiken, Region Örebro län, projektet Hållbart resande i Örebroregionen samt City Örebro att anordna en mobilitetsdag med olika aktiviteter och tävlingar på Våghustorget kl.10–15.