Isabelle Moreau guidar bakom kulisserna på Örebro Teater

Mellan 26 september–17 oktober pågår Örebro länsteaters populära teatervandringar på Örebro Teater. Nytt för i höst är att Isabelle Moreau tar över efter Malin Berg som tidigare lett vandringar.

I centrum av Örebro finns Örebro länsteaters huvudscen. Sedan invigningen år 1853 har Örebro Teater haft en brokig historia av eld(!), telegrafi, tryckeri och – inte minst – teater. Tack vare flera renoveringar över tid ser teatern ut som den gör idag.

Under teatervandringarna får besökarna titta in bakom ridån tillsammans med skådespelaren Isabelle Moreau som har varit en del av Örebro länsteaters ensemble sedan 1996. De får följa med upp på stora scenen, se hur vi arbetar med masker och smink, se och känna på den varierande rekvisita som vi har skapat genom åren och ta en fika med oss. Medverkar gör också personal från kostymavdelningen samt mask och peruk. Med både historiska och nutida inslag får besökarna möta vår hemmascen på ett annorlunda vis och ta del av det unika hantverk som görs både på och bakom scenen.

Pris: Rundvandring inkl. fika 60 kr.
Längd: 1 timme, 30 minuter
Datum och tider:

  • Onsdag 26 september 13.00
  • Fredag 28 september 13.00
  • Måndag 1 oktober 18.00
  • Onsdag 3 oktober 13.00
  • Fredag 5 oktober 13.00
  • Torsdag 11 oktober 13.00
  • Fredag 12 oktober 13.00
  • Måndag 15 oktober 18.00
  • Onsdag 17 oktober 13.00
,