Hiphop-studio har fått 140 000 från kommunen – drivs av Studieförbundet Vuxenskolan

Den populära hiphop-studion i Örebro har beviljats 140 000 kronor från Örebro kommun för att utöka verksamheten. Studion drivs av Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län och har som mål att erbjuda minst 100 unga vuxna i Örebro kommun kompetensutveckling inom musikproduktion och möjlighet till att spela in musik i en professionell studio.

“Sverige är en av världens största musikexportörer och har en musikkultur som börjar redan i förskolan. Det finns många unga, talangfulla och drivna artister som sitter hemma och skriver musik eller samlas i lokala centrum för att rappa/sjunga. Genom studion vill SV Örebro län möta länets unga artister och erbjuda dem en trygg plattform där de kan utveckla sitt musikintresse, självförtroendet och viljan att bygga framtidsdrömmar. Studion ligger i centrala Örebro och ambitionen är att locka unga vuxna från ytterområden till stadskärnan för att möta andra med samma intressen”, uppger SV.

– Arbetet i vår musikstudio liknar det professionella arbetslivets metoder, här får deltagarna hjälp att ta sin musik till en högre nivå. Tillsammans med cirkelledaren och musikproducenten Jon Daly Skoog utvecklar artisterna texterna, beatet och tar fram en färdig produktion som platsar på den svenska musikmarknaden, berättar Björn Brunnberg, avdelningschef SV Örebro län.

Alladin började som cirkelledare i hiphop-studion i september för att hjälpa Jon möta den stora efterfrågan. Musikintresset tog ordentlig fart på gymnasiet och Alladin har tidigare varit en av deltagarna hos Jon i musikstudion.

– Studion ger mig stora möjligheter att utvecklas. Innan satt jag främst hemma och producerade helt själv. Tack vare studion får jag möjlighet att träffa andra artister och utveckla mitt – vårt – låtskrivande genom att ta del av varandras åsikter och kunskaper. Studion ger mig också möjlighet att skriva låtar tillsammans med andra artister, samarbeten som inte hade skett om inte studion fanns där, berättar Alladin, cirkelledare SV Örebro län.

På bild: Jon Daly Skoog och Alladin Awad, cirkelledare SV Örebro län