Länsmuseet får två miljoner för att förmedla kunskap om forskning och hållbarhet

I en unik satsning på svenska museer har Formas forskarråd beslutat att dela ut drygt elva miljoner kronor till sex museer för att de ska förmedla kunskap om forskning och hållbarhetsmålen. Museerna som beviljas medel finns i Örebro, Västerås, Norrköping och Stockholm. Örebro läns museum får medel för det som heter “Sensationellt gravfynd från plaståldern”. Projektet får nära två miljoner kronor.

– Vi är glada att så många högkvalitativa ansökningar kom in, och ser fram emot att följa de projekt som nu fått finansiering. Med utgångspunkt i de globala hållbarhetsmålen kommer sex museer att sprida kunskap på nya innovativa sätt, bland annat till unga som behöver kunskap för att förstå sin samtid och framtid, men även till flera andra målgrupper som kommer att kunna ta till sig forskningsbaserad kunskap i nya former. Museerna är en viktig del av dagens och morgondagens hållbara samhälle och har en unik position som kunskapsinstitutioner, säger Elisabet Blomberg, kommunikationschef på Formas.

 

,