Örebrokompaniet avbryter samarbetet om O, Helga Natt

Örebro kommuns marknadsföringsbolag Örebrokompaniet meddelar idag att man avbryter samarbetet med AB Ambitiös NPP Communication angående julkonserten O, Helga Natt.

– Vi var samarbetspartner i genomförandet 2017 och har haft en dialog kring 2018 års upplaga ända sedan dess. Ambitiös NPP Communication lämnade in en första ansökan till oss i februari och under våren gav vi dem ett konkret förslag att gå in som partner med 900 000 kronor, säger Christer Wilén, VD Örebrokompaniet.

Örebrokompaniet har under en längre tid begärt in kompletteringar kring evenemanget, framför allt en detaljerad budget, en fullständig projektplan, projektorganisation och andra frågor kring genomförandet. Men Ambitiös NPP Communication har inte återkommit med de begärda uppgifterna.

– Vi har inte möjlighet att vänta längre på ett besked, eftersom vi behöver gå vidare i vår planering inför julen. Vi har i uppdrag från Örebro kommun att genomföra ett större evenemang för örebroarna under julen och måste därför ha tid att hitta möjligheter att använda dessa resurser på ett annat sätt. Därför drar vi nu tillbaka erbjudandet, fortsätter Wilén.

Det är dessutom hög tid för Örebrokompaniet att lägga sin planering kring marknadsföringen av julen i Örebro.

– Där måste vi veta vad det är som vi ska kommunicera. Huruvida O, Helga Natt kommer att bli av eller inte är upp till arrangören att svara på. Blir det av ser Örebrokompaniet naturligtvis positivt på detta. Men som läget är nu har vi inte längre någon möjlighet att vara partner i evenemanget, avslutar Christer Wilén.

Örebrokuriren söker Ambitiös för en kommentar.

arkivbild: Jan Larsson

, , ,